Vergelijk offertes
Ontvang aanbiedingen van verhuizers

Verhuizing voorbereiden

Het voorbereiden van een aankomende verhuizing gaat u veel opleveren. Met behulp van de vooraf gemaakte planning is het een stuk makkelijker om ontspannen te zijn op de verhuisdag zelf. Alles op de verhuisdag zelf regelen levert stress op. Dankzij een voorbereiding scheelt dit zeker een hoop leed. Daarnaast worden er ook minder snel fouten gemaakt en is de kans groot dat alles soepel zal verlopen.

Goed voorbereid beginnen aan de verhuisdag

Voordat de verhuisdag er daadwerkelijk is, heeft u vaak nog weken, zo niet maanden de tijd. Deze tijd kan erg goed gebruikt worden om alles klaar te zetten en in te pakken. Het sorteren van de inboedel is hierbij een belangrijk onderdeel. Denk goed na over hetgeen wat wel mee verhuist moet worden en wat achter gelaten kan worden. Wanneer er naar een kleinere woning wordt verhuist zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Tot de verhuisdag daar is kan de inboedel ingepakt worden. Dit hoeft niet allemaal tegelijkertijd te gebeuren, dit is geheel afhankelijk van het termijn dat de verhuisdag plaats vindt.

Maak een duidelijke planning

Een planning maken is belangrijk, zowel ter voorbereiding van het inpakken als het uitpakken. Voor het inpakken kunt u kijken naar de spullen die in de oude woning nog gebruikt worden. Zo kunnen er spullen al ruim van te voren ingepakt worden, maar enkele spullen die nog gebruikt worden kunt u daarom beter nog niet inpakken. Voor een goede planning kunt u gebruik maken van onze checklist bij het verhuizen.

Na de verhuizing zullen de dozen uitgeladen worden. Het is dan erg makkelijk als men weet waar de dozen neergezet moeten worden. Een handige tip hiervoor is om de dozen te nummeren, vervolgens ook de kamers in de nieuwe woning een nummer geven. Zo komen de dozen direct in de juiste kamer terecht.

Wie voert het uit?

Een planning maken is heel mooi. Bedenk van te voeren wel wie vervolgens alles gaat uitvoeren. Heel makkelijk is het inhuren van een verhuisbedrijf. Deze verhuizers hebben de ervaring die nodig is.

Komen vrienden en/of familie u uit de brand helpen? Spreek dan duidelijk van te voren af wat er van ze verwacht wordt. De beschikbaarheid zal hierbij de basis zijn, vanuit hier kunt u een tijdstip afspreken. Maak ook een indicatie van de manuren die nodig zijn, vergeet hierbij niet het vervoeren zelf mee te nemen. Regel het juiste vervoer, dit kan zowel een verhuiswagen zijn die gehuurd moet worden of een wagen van de hulpkrachten.

Goede voorbereiding = het halve werk

Ook bij een verhuizing geldt dat een goede voorbereiding al het halve werk is en mogelijk nog wel meer. Door bovenstaande punten goed op te volgen is het eenvoudig om bij de verhuisdag zelf alles te kunnen aansturen. Door op tijd te beginnen met de voorbereiding kan stress en chaos voorkomen worden.

Onze checklist is hierbij een goede houvast en geeft aan dat er 3 maanden van te voren al begonnen kan worden.


Vergelijk verhuisbedrijven…