Vergelijk offertes
Ontvang aanbiedingen van (lokale) verhuizers

Verhuiskosten

Welke kosten komen allemaal kijken bij een verhuizing en waaruit bestaan deze verhuiskosten allemaal? Een verhuizing is tijdrovend en is er in sommige gevallen specifiek materiaal nodig zoals bij verhuizingen op de eerste verdieping of hoger. Zelf kunt u bepalen wat er wel en niet wordt uitbesteed, als u geen verhuizers nodig heeft kunt u ook zelf een verhuiswagen huren en de spullen in- en uitladen. Het voordeel aan verhuizers is dat ze ervaring hebben om op een efficiƫnte manier te werk te gaan waardoor de verhuiskosten laag uitvallen.

Vervoerskosten

Er zit nogal een verschil in de vervoerskosten, afhankelijk van de afstand die afgelegd moet worden. U kunt ervoor kiezen om zelf een verhuiswagen te huren, let wel op het vereiste rijbewijs. Naast de huurprijs van de wagen komen er vaak ook nog kosten bij per kilometer (of boven een bepaald aantal kilometers; bijv. vanaf 200 km per dag o.i.d.). Maak hier een duidelijke berekening van inclusief alle kosten.

Bij een verhuisbedrijf is dit anders natuurlijk, gezien die verschillende verhuiswagens heeft. Hierdoor zit er altijd een geschikte wagen voor uw inboedel tussen. Ook over het rijbewijs hoeft u zich geen zorgen te maken; de verhuizer heeft alle benodigde papieren. Geef daarnaast van te voren de afstand op, ook hier zullen extra kosten per kilometer bij komen. Door een totaal pakket af te nemen zal er een scherpe prijs voor de verhuiswagen mogelijk zijn. Dit zal allemaal op de offerte te zien zijn.

Kosten van verhuizers

Verhuizers kunnen u met allerlei klussen helpen en deze zullen per uur en per persoon gerekend worden. Natuurlijk is een klus 2x zo snel klaar op het moment als er 2x zoveel verhuizers zijn. Let bij een berekening op het totaal aantal manuren dat nodig is. Een verhuizer kost gemiddeld tussen de €30,- tot €45,- per uur. Heeft u totaal 10 manuren nodig (2 verhuizers voor 5 uur) dan kost dat gemiddeld rond de €350,-.

Een gemiddelde verhuizing in Nederland (binnen een bepaalde regio; max. 20 km) kost ongeveer €1400,-.

Kosten voor de organisatie

Vaak wordt het nogal vergeten dat een verhuizing veel planning vereist. Zeker voor een zakelijke verhuizing is de planning cruciaal. De verhuizers hebben hier veel ervaring in en kunnen hierdoor de planning vrij accuraat bepalen. De haken en ogen zijn bekend en kunnen inschatten hoelang iets duurt.

Verhuisvergoeding

Is het voor u onduidelijk of u recht heeft op een verhuiskostenvergoeding? In verschillende situaties heeft u hier echter wel recht op. Een veelvoorkomende verhuisvergoeding is dat een huurder verplicht de woning moet verlaten door sloop of renovatie. Ook bij een verhuizing voor een nieuwe baan, is het soms mogelijk om via de werkgever een vergoeding te krijgen. Deze vergoedingen zijn voornamelijk voor het inschakelen van een verhuisbedrijf en andere ongemakken die hierbij komen kijken. Hierdoor hoeft een verhuizing helemaal niet duur te zijn.

Op verschillende manieren is het mogelijk om te besparen op de totale verhuiskosten. Deze besparingen zijn voornamelijk te realiseren door zelf te helpen met de verhuizing. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk, maar probeer dan aan vrienden of familie te vragen om hulp. Wilt u de verhuizing geheel door de specialisten laten doen, vergelijk dan verhuisbedrijven. Op deze manier kunt u het snelst en mogelijk ook het meest besparen. Leg verhuisoffertes naast elkaar en u kunt tot wel 40% besparen op de kosten.