Vergelijk offertes
Ontvang aanbiedingen van verhuizers

Erkende verhuizers

In Nederland zijn er veel verhuizers, waarvan sommigen het keurmerk 'Erkende Verhuizer' dragen. Het kiezen voor een verhuisbedrijf die bij deze organisatie is aangesloten biedt een aantal voordelen. Dit betekent echter niet dat andere verhuisbedrijven slecht zijn of de voordelen van een erkende verhuizer niet kunnen aanbieden.

Bij een verhuisbedrijf die wel aangesloten is staan vooral de volgende garanties centraal:

  • Uw inboedel is verzekerd tot €100.000,- op basis van de nieuwwaarde
  • Wanneer het verhuisbedrijf de verhuizing niet kan uitvoeren wegens faillissement of andere bedrijfsmatige problemen, zal een andere erkende verhuizer uw verhuizing overnemen
  • De aanbetaling wordt tot 25% gegarandeerd door de Organisatie van Erkende Verhuizers
  • Gediplomeerd personeel met de juiste opleiding

Dat een erkende verhuizer dus vaak wat meer kost heeft te maken met de hierboven genoemde garanties. Eigenlijk koopt u een stukje zekerheid zodat de verhuizing zonder grote verrassingen zal verlopen. Kijkt u naar andere verhuisbedrijven, dan is het altijd verstandig om alsnog naar deze punten te vragen. De kans is ook altijd aanwezig dat verhuizers buitenom het keurmerk alsnog verscherpte maatregelen hanteren.

Meer organisaties

Naast Erkende Verhuizers zijn er in Nederland nog 2 andere keurmerken. Zo is er een keurmerk voor erkende projectverhuizers (PPV) en de NEVIM, deze laatste is voor internationale verhuizingen.

Kosten van erkende verhuizers

De kosten voor erkende verhuizers zullen verschillen, net zoals bij andere verhuisbedrijven mogen ze zelf de prijs bepalen. Om een goede prijs te krijgen voor hulp bij uw verhuizing, kunt u geheel gratis verhuisbedrijven vergelijken.