Vergelijk offertes
Ontvang aanbiedingen van verhuizers

Internationale verhuizing

Een internationale verhuizing kan zowel naar België zijn als naar Canada of Australië. Op dat gebied zijn er geen grenzen. Om het een stuk inzichtelijker te maken hebben we het onderwerp verdeelt over twee categorieën. Namelijk de verhuizingen die binnen Europa blijven en de intercontinentale verhuizingen. Beiden hebben andere kenmerken en komen er andere specialiteiten bij kijken.

Waarbij het regelen van een particuliere verhuizing in Nederland nog vrij eenvoudig is, is het tegenovergestelde waar voor een internationale verhuizing naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Hierbij komen zoveel regels kijken dat het zonder ervaring een kansloze missie is. Wees daarom verstandig en schakel hiervoor een professional in.

Verhuizen binnen Europa

Binnen Europa zijn veel landen van verschillende groottes. Populaire landen voor een verhuizing binnen Europa zijn België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Doordat alles relatief dichtbij is en er weinig wateren tussen zitten worden uw spullen grotendeels vervoert met vrachtwagens. Voor het Verenigd Koninkrijk wordt er gebruik gemaakt van de veerdienst en de tunnel. Ook is het mogelijk om via containers alles over water te vervoeren, dit is per situatie verschillend. Het beste kunt u zich hier vrijblijvend over laten informeren bij internationale verhuizers met de juiste ervaring. De verhuizers in Nederland zullen bereid zijn om deze ervaring te delen en u hierover adviseren.

Verhuizen buiten Europa

Een kenmerk bij een intercontinentale verhuizing is het transport, dit zal grotendeels in zeecontainers of houten kisten op een schip zijn. Dit is erg lastig om zelf te regelen echter. Een internationaal verhuisbedrijf heeft hier de juiste kennis en mensen voor. Heel belangrijk is het netwerk wat deze verhuisbedrijven hebben. Natuurlijk wilt u dat uw inboedel in vertrouwelijke handen is en blijft, ook over de grens. De contacten die het verhuisbedrijf aanstuurt zijn hier een belangrijke schakel in. Daarnaast is er ook veel papierwerk voor de douane en andere instanties. Wilt u dit zelf gaan regelen dan zult u hier nog van schrikken. Het inhuren van een verhuisbedrijf zal dus veel tijd en uiteindelijk ook geld gaan schelen.

Aandachtspunten

Denk bij een internationale verhuizing ook aan de overige administratieve werkzaamheden. Zo zal er bij de Belastingdienst ook van alles geregeld moeten worden. Net zoals het uitschrijven in Nederland en inschrijven in het land van bestemming. Vergelijk internationale verhuizers: