Een verhuizing goed voorbereiden

Het voorbereiden van de aankomende verhuizing gaat u veel opleveren. Met behulp van de vooraf gemaakte planning is het een stuk makkelijker om ontspannen te zijn op de verhuisdag zelf. Alles op de verhuisdag zelf regelen levert stress op. Dankzij een voorbereiding scheelt dit zeker een hoop leed. Daarnaast worden er ook minder snel fouten gemaakt en is de kans groot dat het als een geoliede machine zal lopen. Fouten voorkomen en het snel verlopen zal daarnaast ook nog kosten besparen.

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat iets niet gaat zoals verwacht. Enkel hier heeft u nu de tijd voor om dit op te lossen, de rest staat toch al klaar zodat de verhuizing geen grote vertragingen zal oplopen.

Goed voorbereid beginnen aan de verhuisdagGezamelijk de verhuizing uitvoeren, inboedel naar boven verplaatsen

Voordat de verhuisdag daar daadwerkelijk is, heeft u vaak nog weken, zo niet maanden de tijd. Deze tijd kan erg goed gebruikt worden om alles klaar te zetten en in te pakken. Het sorteren van de inboedel is hierbij een belangrijk onderdeel. Denk goed na over hetgeen wat wel mee verhuist moet worden en wat er achter gelaten kan worden. Wanneer er naar een kleinere woning word verhuist zullen er keuzes gemaakt moeten worden.

Tot de verhuisdag daar is kan de inboedel ingepakt worden. Dit hoeft niet allemaal tegelijkertijd te gebeuren, dit is geheel afhankelijk van het termijn dat de verhuisdag plaats vind. Alleen de periode vooraf zult u nog ontspannen zijn en dan is het geen probleem. Zou dit op de verhuisdag zelf allemaal nog gedaan moeten worden, dan is het wel paniek.

Maak een duidelijke planning

Een planning maken is belangrijk, zowel ter voorbereiding van het inpakken als het uitpakken. Voor het inpakken kunt u kijken naar de spullen die in de oude woning nog gebruikt worden. Zo kunnen er spullen al ruim van te voren ingepakt worden, maar enkele spullen worden wekelijks gebruikt en kunt u daarom beter nog niet inpakken. Voor een goede planning kunt u gebruik maken van de checklist bij het verhuizen.

Na de verhuizing zullen de dozen uitgeladen worden. Het is dan erg makkelijk als men weet waar de dozen neergezet moeten worden. Een handige tip hiervoor is om de dozen te nummeren, vervolgens ook de kamers in de nieuwe woning een nummer geven. Zo komen de dozen direct in de juiste kamer terecht.

Wie voert het uit?

Een planning maken is heel mooi. Bedenk van te voeren wie vervolgens alles gaat uitvoeren. Heel makkelijk is het inhuren van een verhuisbedrijf. Deze verhuizers hebben de ervaring die nodig is bij een verhuizing. Vergelijk verhuisbedrijven in de regio om een geschikt verhuisbedrijf te vinden!

Zelf het voortouw nemen in de verhuizing

Komen vrienden en/of familie u uit de brand helpen. Spreek dan duidelijk van te voren af wat er van ze verwacht word. De beschikbaarheid zal hierbij de basis zijn, vanuit hier kunt u een tijdstip afspreken. Maak ook een indicatie van de manuren die nodig zijn, vergeet hierbij niet het vervoeren zelf mee te nemen. Regel het juiste vervoer, dit kan zowel een verhuiswagen zijn die gehuurd moet worden of een wagen de hulpkrachten.

Goede voorbereiding = half werk

Ook bij een verhuizing geldt dat een goede voorbereiding al het halve werk is, mogelijk nog wel meer dan de helft. Door bovenstaande punten goed op te volgen is het eenvoudig om bij de verhuisdag zelf alles te kunnen aansturen. Gaat het bij de voorbereiding mis dan kan er chaos ontstaan, zowel in het hoofd als met de spullen en vervoer.

Door op tijd te beginnen met de voorbereiding kan al deze stress en chaos voorkomen worden. De checklist is hierbij een goede houvast en geeft aan dat er 3 maanden van te voren al begonnen kan worden. Natuurlijk weet niet iedereen 3 maanden van te voren dat er een verhuizing aan zit te komen. Op zo een moment kan een verhuisbedrijf uitkomst bieden om alles professioneel voor u te regelen!Veel tips voor tijdens de verhuizing, alsnog besloten om de verhuizing uit te besteden aan een professional. Zelf kende we geen verhuisbedrijf, gelukkig hebben we door middel van de gratis service een geschikt verhuisbedrijf leren kennen
Tim
Super eenvoudig om meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Door de eenvoud hebben wij binnen een minuut erg veel bespaard op de verhuiskosten. Bij een volgende verhuizing komen wij zeker terug voor een vergelijking
Robin
Zelf hadden we geen vervoer om de gehele inboedel te verhuizen. In plaats van 6 keer heen en weer te rijden hebben wij besloten om een verhuisbedrijf in te huren. Binnen een dag hadden wij contact met diverse verhuizers en is de verhuisdag soepel verlopen
Marjan
Over ons

Verhuis-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen bij het verhuizen. Zo zijn er verschillende tips die het verhuizen een stuk makkelijker maken. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Verhuis-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent verhuizen. Of u nou zelf de verhuizing regelt of het laat regelen. Gaat u als particulier verhuizen of is het een zakelijke verhuizing. Met allerlei soorten verhuizingen hebben wij de nodige ervaring. Ook hebben wij een netwerk van geschikte verhuisbedrijven voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Verhuisbedrijf kosten

Belangrijk zijn de kosten voor verhuisbedrijven. De prijzen van een verhuizing: