Vergelijk offertes
Ontvang aanbiedingen van verhuizers

Verhuisdozen

Bij een verhuizing waarbij de inboedel ook mee gaat, zullen er sowieso verhuisdozen aan te pas komen. Een verhuisdoos is niet zomaar een kartonnen doos. Deze zijn van stevige kwaliteit waardoor ze zonder probleem de spullen kunnen dragen. Natuurlijk zit er verschil in kwaliteit en is het niet zo dat de dozen ongelimiteerd vol gegooid kunnen worden, het is en blijft karton. Naast de stevigheid bevatten verhuisdozen ook handvatten waardoor de doos makkelijk opgetild kan worden.

Verhuisdozen kopen of huren

Een veelgestelde vraag is of u het beste verhuisdozen kunt kopen of huren. Aan beide keuzes zitten voor- en nadelen.

Kopen van verhuisdozen

Bij de aanschaf van verhuisdozen ligt de prijs van een verhuisdoos tussen €1,- en €2,-. Deze kosten liggen hoger dan bij de huur van de dozen. Het grote voordeel is dat er geen tijdsdruk is wanneer de dozen weer ingeleverd moeten worden. Daarnaast is het mogelijk om de dozen te gebruiken voor opslag, handig als u niet alles direct nodig heeft en dit op zolder of ergens anders kunt opslaan.

Een nadeel kan zijn dat u na de verhuizing een hele stapel verhuisdozen heeft, die op den duur in de weg kunnen liggen. Gaat u ze niet meer hergebruiken, dan kunt u kiezen voor het verkopen van de dozen. Dit kost uiteraard ook tijd, maar het tempo kunt u nog steeds zelf bepalen.

Huren van verhuisdozen

Het huren van verhuisdozen heeft als voordeel dat u deze voor een bepaalde tijd gebruikt en vervolgens worden ze weer ingenomen. U heeft geen omkijken naar het verkopen of bewaren van de stapels dozen. De beperkte tijd is dan ook tegelijk een nadeel, u zult van te voren moeten inschatten hoeveel dagen/weken u de dozen nodig heeft. Ook kunnen de dozen puur voor de verhuizing gebruikt worden. Heeft u later alsnog dozen nodig voor opslag, zullen deze alsnog gekocht moeten worden.

De kosten van een verhuisdoos huren kan al vanaf €0,30 per week. Er zijn veel bedrijven die verhuisdozen verhuren, hierdoor kunnen de prijzen flink verschillen. Het is altijd verstandig om bij een verhuisbedrijf te informeren. Als u namelijk een totaalpakket afneemt, dan zullen de kosten voor het huren van de dozen al in de prijs zijn inbegrepen. Zoveel of zo weinig als u maar nodig heeft (goedkope verhuisbedrijven bieden zo een service meestal niet).

Hoeveel verhuisdozen zijn er nodig?

Het aantal verhuisdozen zal afhangen van de grootte van de woning en uiteraard de inboedel. Mogelijk kunt u zelf wel een schatting maken. Bij een klein huishouden kunt u uitgaan van zo een 15 dozen per kamer. Heeft u een gezinswoning met 1 of meerdere kinderen, dan kunt u rekenen op zo een 20 dozen per kamer.

Natuurlijk is het ook mede afhankelijk of alles verhuisd gaat worden. Ook de inhoud van de inboedel is van belang. Zo zullen zware spullen vaak verdeeld moeten worden over meerdere verhuisdozen, denk aan boeken/cd's/keukengerei. Voor een alleenwonende en een stel in een 1- of 2 slaapkamerappartement zijn 20 verhuisdozen vaak voldoende. Heeft u een gezinswoning met 2 kinderen dan zit u al snel rond de 70 verhuisdozen. Voor advies hierover kunt u altijd een verhuisbedrijf inschakelen. De verhuizers kunnen een betere schatting maken van de benodigde verhuisdozen.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.