Het belang van verhuisdozen

Bij een verhuizing waarbij de inboedel ook mee gaat, zullen er sowieso verhuisdozen aan te pas komen. Een verhuisdoos is niet zomaar een kartonnen doos. Deze zijn van stevige kwaliteit waardoor ze zonder probleem de spullen kunnen tillen. Natuurlijk zit er verschil in kwaliteit en is het niet zo dat de dozen ongelimiteerd vol gegooid kunnen worden, het is en blijft karton. Naast de stevigheid bevatten verhuisdozen ook handvaten waardoor de doos makkelijk opgetild kan worden.

Bij het inladen van een verhuiswagen of auto is het makkelijk dat er enkel dozen in- en uitgeladen dienen te worden. Geen onhandig gedoe met lossen spulletjes. Vervolgens zijn de dozen gemakkelijk te verdelen over het nieuwe verblijf en kan het uitpakken beginnen. Zonder verhuisdozen gaat alles door elkaar waardoor enkel maar meer tijd verloren gaat aan het ordenen.

Verhuisdozen kopen of huren

Een veel gestelde vraag is of je het beste verhuisdozen kunt kopen of huren. Aan beide keuzes zitten er voor- en nadelen. Lees deze voor- en nadelen goed door om vervolgens een keuze te maken die het beste past in de situatie en waar u een goed gevoel bij krijgt.

Een hoop volle verhuisdozen die worden ingepakt

Kopen van verhuisdozen

De aanschaf van verhuisdozen ligt de prijs van een verhuisdoos tussen €1,- en €2,- euro. Deze kosten liggen hoger dan bij de huur van de dozen. Het grote voordeel is dat er geen tijdsdruk is wanneer de dozen weer ingeleverd moeten worden. Daarnaast is het mogelijk om de dozen te gebruiken voor opslag, handig als u niet alles direct nodig heeft en dit op zolder of ergens anders kunt opslaan.

Een nadeel kan zijn dat u na de verhuizing een hele stapel verhuisdozen heeft, die op den duur in de weg kunnen liggen. Gaat u ze niet meer hergebruiken, dan kunt u kiezen voor het verkopen van de dozen. Dit kost uiteraard ook tijd, maar het tempo kunt u nog steeds zelf bepalen.

Huren van verhuisdozen

Het huren van verhuisdozen heeft als voordeel dat u de dozen voor een bepaalde tijd huurt en vervolgens worden ze weer ingenomen. U heeft geen omkijken naar het verkopen of bewaren van de stapels dozen. De beperkte tijd is dan ook tegelijk een nadeel, u zult van te voren moeten inschatten hoeveel dagen/weken u de dozen nodig heeft. Ook kunnen de dozen puur voor de verhuizing gebruikt worden. Heeft u later alsnog dozen nodig voor de opslag, zullen deze alsnog gekocht moeten worden.

De kosten van een verhuisdoos huren kan al vanaf 0,30 cent per week. Er zijn een hoop websites die verhuisdozen verhuren, hierdoor kunnen de prijzen flink verschillen. Het is altijd verstandig om bij een verhuisbedrijf te informeren, vind hier meer informatie om in contact te komen met ze.

Hoeveel verhuisdozen zijn er nodig?

Het aantal verhuisdozen zal afhangen van de grootte van de woning + uiteraard de inboedel. Mogelijk kunt u zelf wel een schatting maken of u woning vol staat. Bij een klein huishouden kunt u uitgaan van zo een 15 dozen per kamer. Heeft u een gezinswoning met 1 of meerdere kinderen, dan kunt u rekenen op zo een 20 dozen per kamer.

Natuurlijk is het ook mede afhankelijk of alles verhuisd gaat worden. Ook de inhoud van de inboedel is van belang. Zo zullen zware spullen vaak verdeeld moeten worden over meerdere verhuisdozen, denk aan boeken/cd’s/keukengerei. Voor een alleenwonende en een stel in een 1- of 2 slaapkamerappartement zijn vaak 20 verhuisdozen wel voldoende. Heeft u een gezinswoning met 2 kinderen dan zit u al snel rond de 70 verhuisdozen. Voor advies hierover kunt u altijd een verhuisbedrijf inschakelen. De verhuizers kunnen een betere schatting maken van de benodigde verhuisdozen.Veel tips voor tijdens de verhuizing, alsnog besloten om de verhuizing uit te besteden aan een professional. Zelf kende we geen verhuisbedrijf, gelukkig hebben we door middel van de gratis service een geschikt verhuisbedrijf leren kennen
Tim
Super eenvoudig om meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Door de eenvoud hebben wij binnen een minuut erg veel bespaard op de verhuiskosten. Bij een volgende verhuizing komen wij zeker terug voor een vergelijking
Robin
Zelf hadden we geen vervoer om de gehele inboedel te verhuizen. In plaats van 6 keer heen en weer te rijden hebben wij besloten om een verhuisbedrijf in te huren. Binnen een dag hadden wij contact met diverse verhuizers en is de verhuisdag soepel verlopen
Marjan
Over ons

Verhuis-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen bij het verhuizen. Zo zijn er verschillende tips die het verhuizen een stuk makkelijker maken. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Verhuis-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent verhuizen. Of u nou zelf de verhuizing regelt of het laat regelen. Gaat u als particulier verhuizen of is het een zakelijke verhuizing. Met allerlei soorten verhuizingen hebben wij de nodige ervaring. Ook hebben wij een netwerk van geschikte verhuisbedrijven voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Verhuisbedrijf kosten

Belangrijk zijn de kosten voor verhuisbedrijven. De prijzen van een verhuizing: