Gratis Vergelijken

Vergelijk Verhuizers

Bespaar tot wel 40% op de kosten

Gratis Vergelijken

Verhuiskostenvergoeding

Moet u ten eigen wil in verhuizen door een renovatie of omdat verhuisdozen tillenuw woning gesloopt wordt? Bij deze verplichting komen kosten kijken die u mogelijk vergoedt kunt krijgen. Deze verhuiskosten en herinrichtingskosten in de nieuwe woning mogen niet voor rekening komen van de gedupeerde. Vandaar dat er een verhuiskostenvergoeding in het leven is geroepen, deze helpen om de verhuizing te verzachten.

Wanneer heeft u recht op een verhuiskostenvergoeding?

Als huurder kunt u aanspraak maken op de verhuiskostenvergoeding op het moment dat de huurovereenkomst wordt (tijdelijk) opgezegd wegens:

  • slopen van de woning
  • renovatie
  • verwezenlijking van een bestemmingsplan

Bij onderhoud is er geen sprake van een vergoeding. Enkel bij een noodzakelijke verhuizing waarna het contract wordt voorgezet of een gehele beëindiging van het contract. Niet bij elke renovatiewerkzaamheden is het noodzakelijk om te verhuizen. In het renovatievoorstel is dit ook terug te lezen. Bent u het niet eens met deze beslissing dan kunt u naar de rechter stappen. Al deze regels gelden dus voor huurders, daarnaast zijn er nog verschillende verhuistips om geld te besparen als huurder.

Heeft u te maken met 1 van de bovenstaande situaties dan is het zeker verstandig om dit goed uit te zoeken. Om alles nog eens rustig na te lezen heeft de overheid een pagina waarop alles nog eens duidelijk staat uitgelegd. Zo heeft u alles overzichtelijk op een rij met betrekking tot de verhuiskostenvergoeding die komt kijken bij een verhuizing waarbij u niet vrijwillig de woning verlaat.

Hoe hoog zijn de vergoedingen?

Voor de hoogte van een verhuiskostenvergoeding is een minimum afgesproken. Het minimum is in de loop der jaren aangepast, op dit moment geldt sinds 28 februari 2014 een minimum vergoeding van € 5.799,- voor de huurder. Dit tarief is voor zelfstandige woningen, voor kamers zijn er geen vastgestelde minima’s. Een kamer is veelal kleiner en makkelijker te verhuizen en het is lastig om hier een bedrag aan te koppelen.

Uitkeren van de vergoeding

Het uitkeren van de vastgestelde vergoeding kan plaats vinden in geld. Ook is het mogelijk dat de verhuurder helpt in natura en zorgt dat de nieuwe of tijdelijke woning instapklaar voor u is. Denk hierbij aan het schilderen of stofferen van deze woning, dit kan u een hoop werk schelen en meer waard zijn dan geld. U mag zelf bepalen of dit aanbod word geaccepteerd of dat u toch gebruik wilt maken van de minimale verhuisvergoeding. Het voordeel van de verhuisvergoeding is dat u zelf opzoek kunt gaan naar een verhuisbedrijf. Door verhuisbedrijven te vergelijken kunt u al snel een fors bedrag besparen op de verhuizing. Vergelijk ook gratis en bespaar direct!

Een vergoeding krijgen voor de verhuiskosten

Mogelijke schadevergoeding

Leidt u nog meer schade buitenom de verhuiskosten en herinrichtingskosten, kunt u proberen een schadevergoeding te krijgen. Deze schadevergoeding staat los van de verhuiskostenvergoeding en komt hier dus bovenop. Natuurlijk moet hier wel duidelijk zijn van gelede schade door de renovatie of de sloop.

Per gemeente verschillen de procedures en vergoedingen. Daarom is het goed om in uw eigen gemeente navraag te doen naar de mogelijkheden en de hoogte. Met deze informatie kunt u ook gerichter op zoek gaan naar een verhuisbedrijf die eventueel de verhuizing uitvoert. Via de website van de gemeente kunt u al veel wijzer worden, neem bijvoorbeeld de gemeente amsterdam, een prima site met hele duidelijke cijfers en voorwaarden!Veel tips voor tijdens de verhuizing, alsnog besloten om de verhuizing uit te besteden aan een professional. Zelf kende we geen verhuisbedrijf, gelukkig hebben we door middel van de gratis service een geschikt verhuisbedrijf leren kennen
Tim
Super eenvoudig om meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Door de eenvoud hebben wij binnen een minuut erg veel bespaard op de verhuiskosten. Bij een volgende verhuizing komen wij zeker terug voor een vergelijking
Robin
Zelf hadden we geen vervoer om de gehele inboedel te verhuizen. In plaats van 6 keer heen en weer te rijden hebben wij besloten om een verhuisbedrijf in te huren. Binnen een dag hadden wij contact met diverse verhuizers en is de verhuisdag soepel verlopen
Marjan
Over ons

Verhuis-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen bij het verhuizen. Zo zijn er verschillende tips die het verhuizen een stuk makkelijker maken. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Verhuis-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent verhuizen. Of u nou zelf de verhuizing regelt of het laat regelen. Gaat u als particulier verhuizen of is het een zakelijke verhuizing. Met allerlei soorten verhuizingen hebben wij de nodige ervaring. Ook hebben wij een netwerk van geschikte verhuisbedrijven voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Verhuisbedrijf kosten

Belangrijk zijn de kosten voor verhuisbedrijven. De prijzen van een verhuizing: