Background Image Verhuizen website
Gratis Verhuisoffertes
Vraag vrijblijvend tot 6 offertes bij lokale verhuizers op

Verhuizing doorgeven

Als u naar een nieuw adres verhuist, moet u dit aan veel partijen doorgeven. Door het grote aantal partijen en de stress die bij een verhuizing komt kijken, kan het proces rondom uw verhuizing veel tijd kosten en bovendien eenvoudig fout gaan.

Start bij uw gemeente

De eerste tip die wij u willen geven is dat u ten eerste uw verhuizing doorgeeft aan de gemeente waar u nu woont en eventueel de gemeente waar u gaat wonen. In sommige gevallen geven gemeenten aan dat enkel het veranderen van het adres bij de huidige gemeente nodig is, maar bij andere gemeenten is het wel nodig om het adres bij beide gemeenten aan te passen. Heeft u uw verhuizing doorgegeven, dan worden uw nieuwe gegevens in de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens) gezet. Deze gegevens worden onder andere de Belastingdienst en de RDW gebruikt, wat betekent dat u hier uw adreswijziging niet meer door hoeft te geven.

Gebruik een checklist

Een tweede tip is dat u een checklist gebruikt om uw verhuizing aan belangrijke personen en partijen door te geven. Zo voorkomt u dat u iemand of een bepaalde partij vergeet.

Per persoon of partij kan er een ander proces zijn voor het doorgeven, dus controleer altijd hoe u uw verhuizing bij een specifieke persoon of instantie moet doorgeven om problemen te voorkomen. Zo is het gebruikelijk dat u een adreswijziging bij uw bank d.m.v. een formulier + natte handtekening dient door te geven. Via de website of e-mail is het niet altijd mogelijk om bepaalde wijzigingen door te geven. Houd hier dus rekening mee. Kijk ook altijd even op de website van de betreffende partijen hoe u het beste een adreswijziging kunt doorgeven.

Verhuisservice post

Tot slot kunt u gebruik maken van de verhuisservice van PostNL voor uw post. Dit houdt in dat de post naar uw oude adres standaard wordt doorgestuurd naar uw nieuwe adres, zodat u altijd al uw post krijgt. Zeker als u regelmatig belangrijke post ontvangt zoals persoonlijke brieven en rekeningen, is het verstandig om te kiezen voor deze verhuisservice.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.