Erkende verhuizers

Binnen Nederland zijn er een hoop verhuisbedrijven. Een aantal hiervan dragen het keurmerk van een “erkende verhuizer” met zich mee. Deze Organisatie van Erkende verhuizers is een groep waarbij een aantal voordelen komen kijken. Dit betekend niet dat andere verhuisbedrijven slecht zijn of de voordelen van een erkende verhuizer niet hebben. Om zeker te zijn van onderstaande voordelen is het verstandig om te kiezen voor een bedrijf die het logo wat hier boven staat op zijn site heeft staan.

Voordelen van Erkende verhuizers

Een dergelijk logo/keurwerk is leuk, alleen belangrijker is natuurlijk waar het voor staat. Natuurlijk is het wel erg handig om door middel van zo een keurmerk direct te weten wat u kunt verwachten. Maar staar je niet blind en kijk ook zeker naar andere verhuisbedrijven in de regio, die wellicht net zo betrouwbaar zijn. Bij een verhuisbedrijf die hierbij is aangesloten staan de volgende garanties centraal.

  • Uw inboedel is verzekerd tot €100.000,- op basis van de nieuwwaarde
  • Wanneer het verhuisbedrijf de verhuizing niet kan uitvoeren wegens faillissement of andere bedrijfsmatige problemen, zal een andere Erkende verhuizer dit overnemen
  • De aanbetaling word tot 25% gegarandeerd door de Organisatie van Erkende verhuizers
  • Gediplomeerd personeel met de juiste opleiding

Een aantal belangrijke punten die vereist zijn voor een verhuisbedrijf om als Erkende verhuizer door het leven te gaan. Tevens worden ze hierop regelmatig gecontroleerd zodat alles in orde is als u een verhuizer inschakelt.

Dat een erkende verhuizer dus vaak wat meer kost heeft te maken met de hier boven genoemde garanties. Eigenlijk koopt u een stukje zekerheid zodat de verhuizing zonder grote verrassingen zal verlopen. Kijkt u naar andere verhuisbedrijven, dan is het altijd verstandig om alsnog naar deze punten te vragen. De kans is ook altijd aanwezig dat verhuizers buitenom het keurmerk alsnog verscherpte maatregelen hanteren.

Meerdere branche organisaties

Naast de Erkende verhuizers heb je in Nederland nog 2 andere keurmerken. Zo is er een keurmerk voor de erkende projectverhuizers (PPV) en de NEVIM, deze laatste is voor de internationale verhuizingen. Zodoende zijn de bedrijven goed vertegenwoordigd en kunnen deelnemen aan diverse keurmerken die de bedrijven segmenteren.

Kosten van erkende verhuizers

De kosten voor Erkende verhuizers zullen verschillen, net zoals bij andere verhuisbedrijven mogen ze zelf de prijs bepalen. Om een goede prijs te krijgen voor hulp bij uw verhuizing, kunt u geheel gratis verhuisbedrijven vergelijken. Nu u meer informatie heeft over het keurmerk binnen de verhuiswereld, is het aan u om hierover een keuze te maken. Duidelijke afspraken maken is altijd een aanrader, dit kan dus ook bij verhuizers zonder keurmerk.

Verhuisbedrijven vergelijken?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij verhuisbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.