Hoe werkt een ontruiming

Wie zijn of haar huur voor langere tijd niet betaalt, kan te maken krijgen met een ontruiming. Een ontruiming is een officieel moment dat al vele maanden voor de daadwerkelijke ontruiming wordt aangekondigd en waarbij de inboedel van de huurder uit de huurwoning wordt gehaald. In de meeste gevallen wordt deze inboedel vervolgens verkocht of aan een goed doel geschonken, waarna de sloten van de huurwoning veranderd worden om ervoor te zorgen dat de huurder van de woning geen toegang meer heeft tot het huis. Een ontruiming is een drastische maatregel, die niet zomaar ondernomen wordt. Heeft u slechts een of twee keer de huur te laat betaald, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over een ontruiming. Heeft u echter enkele maanden al geen huur meer betaald en negeert u brieven van incassobureaus en deurwaarders aan de deur, dan kunt u te maken krijgen met een ontruiming.

cv

Wat is het proces van een ontruiming?

Omdat een ontruiming een drastische maatregel is, kan deze maatregel niet zomaar ingezet worden door verhuurders. De stappen die in ieder geval gevolgd dienen te worden voor de inboedel van een huurder uit de woning gehaald kunnen worden, zijn de volgende:

  • Er wordt contact gezocht door de verhuurder met de huurder over de huurachterstand. Eventueel wordt er een afspraak gemaakt om de achterstand (in delen) terug te betalen.
  • Wordt de achterstand nog steeds niet terugbetaald en loopt deze zelfs hoger op, dan kan de verhuurder een gerechtelijke procedure starten. Tijdens deze procedure wordt meestal beslist dat de huurder de woning moet verlaten.
  • Verlaat de huurder de woning niet vrijwillig, dan kan de verhuurder tot het ontruimen van de woning overgaan. Het ontruimen mag niet meteen plaatsvinden en moet altijd aangekondigd worden aan de huurder.
  • Is de huurder nog niet weg, dan wordt het slot van de woning door de slotenmaker opengemaakt en treden de deurwaarder en eventuele politieagenten de woning binnen. De woning wordt leeggehaald en de inboedel wordt verkocht of aan een goed doel geschonken.
  • Er komt een nieuw slot op de woning, zodat de huurder geen toegang meer heeft tot de woning.

Overigens is het belangrijk om te vermelden dat de totale kosten van de ontruiming of verhuisbedrijf door de huurder betaald moeten worden.

Wanneer loop ik risico op een ontruiming?

U loopt alleen risico op een ontruiming als u al meerdere maanden huurachterstand heeft en te maken heeft gehad met incassobureaus en deurwaarders om de huurachterstand terug te betalen. Ook krijgt u altijd een brief waarin de ontruiming wordt aangekondigd (zie punt 3).

Hoe kan ik een ontruiming voorkomen?

Een ontruiming kan eenvoudig voorkomen worden. Natuurlijk is de eerste stap het tijdig betalen van de huur, maar als dit niet lukt is het belangrijk om de dialoog aan te gaan met de verhuurder. Mogelijk kan de verhuurder een betalingsregeling met u bepalen om de huur alsnog te betalen en hoeft het niet zo ver te komen. Heeft u al te maken met incassobureaus en deurwaarders, dan wordt aangeraden om hen niet te negeren en juist de dialoog aan te gaan voor een oplossing.Veel tips voor tijdens de verhuizing, alsnog besloten om de verhuizing uit te besteden aan een professional. Zelf kende we geen verhuisbedrijf, gelukkig hebben we door middel van de gratis service een geschikt verhuisbedrijf leren kennen
Tim
Super eenvoudig om meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Door de eenvoud hebben wij binnen een minuut erg veel bespaard op de verhuiskosten. Bij een volgende verhuizing komen wij zeker terug voor een vergelijking
Robin
Zelf hadden we geen vervoer om de gehele inboedel te verhuizen. In plaats van 6 keer heen en weer te rijden hebben wij besloten om een verhuisbedrijf in te huren. Binnen een dag hadden wij contact met diverse verhuizers en is de verhuisdag soepel verlopen
Marjan
Over ons

Verhuis-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen bij het verhuizen. Zo zijn er verschillende tips die het verhuizen een stuk makkelijker maken. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Verhuis-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent verhuizen. Of u nou zelf de verhuizing regelt of het laat regelen. Gaat u als particulier verhuizen of is het een zakelijke verhuizing. Met allerlei soorten verhuizingen hebben wij de nodige ervaring. Ook hebben wij een netwerk van geschikte verhuisbedrijven voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Verhuisbedrijf kosten

Belangrijk zijn de kosten voor verhuisbedrijven. De prijzen van een verhuizing: