Duurzaam verhuizen voor een beter milieu

Veel mensen denken er niet bewust over na, maar het organiseren van een verhuizing is eigenlijk erg slecht voor het milieu. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het vele inpakmateriaal dat u gebruikt om uw inboedel veilig in te pakken en aan de vele vrachtauto’s die af en aan rijden om uw inboedel van uw oude adres naar uw nieuwe adres te rijden: dit is zeker niet goed voor het milieu. Heeft u een verhuizing op de planning staan en wilt u dat uw verhuizing geen slechte invloed op het milieu heeft? Dan kunt u uw verhuizing regelen volgens het principe van duurzaam verhuizen. Wat duurzaam verhuizen precies inhoudt, leest u in dit artikel.

Duurzaam verhuizen is een belangrijke keuze

Duurzaam verhuizen: een korte introductie

Duurzaam verhuizen is een vorm van verhuizen waarbij u uw inboedel van A naar B brengt met het milieu in het achterhoofd. Dit betekent niet dat u het milieu helemaal niet kan schaden, maar wel dat u verstandige beslissingen maakt tijdens het verhuisproces om het milieu zo min mogelijk te beschadigen door uw verhuizing. Enkele zaken die u bijvoorbeeld anders doet tijdens een duurzame verhuizing, zijn de volgende:

  • U gebruikt gerecyclede inpakmaterialen.
  • U hergebruikt inpakmaterialen zelf.
  • U vervoert uw inboedel met elektrische auto’s.

Door gerecyclede inpakmaterialen voor uw inboedel te gebruiken, inpakmaterialen zelf opnieuw te gebruiken en enkel gebruik te maken van elektrische auto’s bij het vervoeren van uw inboedel, maakt u verstandige keuzes voor een beter milieu door middel van duurzaam verhuizen.

Duurzaam verhuizen met een verhuisbedrijf

U kunt zelf aan de slag met duurzaam verhuizen, maar er zijn ook steeds meer verhuisbedrijven die duurzaam verhuizen aanbieden. Deze verhuisbedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van kunststof verhuisdozen die opnieuw gebruikt worden na uw verhuizing bij een andere klant en rijden alleen met elektrische vrachtwagens om uw inboedel te vervoeren. Het verhuizen van uw inboedel door middel van duurzaam verhuizen is over het algemeen wel iets duurder dan een standaard verhuizing, maar is wel veel beter voor het milieu. Zeker als u een groene levensstijl heeft en dagelijks met het beschermen van het milieu bezig bent, is duurzaam verhuizen een aanrader voor u.

Recyclen is belangrijk voor de duurzaamheid

Drie tips voor zelf duurzaam verhuizen

Wilt u geen verhuisbedrijf inschakelen bij het verhuizen van uw inboedel, maar wilt u wel duurzaam verhuizen? Lees dan onderstaande drie tips om zelf een duurzame verhuizing op touw te zetten.

Tip 1: gebruik alleen verhuismateriaal wat u kunt recyclen om uw inboedel in te pakken en te vervoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kunststof dozen, die u eenvoudig na de verhuizing opnieuw kunt gebruiken.

Tip 2: breng uw huishoudelijke apparaten terug naar de winkel als u deze niet meer gebruikt. Huishoudelijke apparaten die u niet langer gebruikt kunt u inleveren bij inleverpunten in winkels. Dit scheelt u niet alleen ruimte in de verhuiswagen, maar is ook goed voor het milieu.

Tip 3: gebruik alleen niet-schadelijke schoonmaakmiddelen bij het reinigen van uw oude en uw nieuwe woning.Veel tips voor tijdens de verhuizing, alsnog besloten om de verhuizing uit te besteden aan een professional. Zelf kende we geen verhuisbedrijf, gelukkig hebben we door middel van de gratis service een geschikt verhuisbedrijf leren kennen
Tim
Super eenvoudig om meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Door de eenvoud hebben wij binnen een minuut erg veel bespaard op de verhuiskosten. Bij een volgende verhuizing komen wij zeker terug voor een vergelijking
Robin
Zelf hadden we geen vervoer om de gehele inboedel te verhuizen. In plaats van 6 keer heen en weer te rijden hebben wij besloten om een verhuisbedrijf in te huren. Binnen een dag hadden wij contact met diverse verhuizers en is de verhuisdag soepel verlopen
Marjan
Over ons

Verhuis-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen bij het verhuizen. Zo zijn er verschillende tips die het verhuizen een stuk makkelijker maken. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Verhuis-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent verhuizen. Of u nou zelf de verhuizing regelt of het laat regelen. Gaat u als particulier verhuizen of is het een zakelijke verhuizing. Met allerlei soorten verhuizingen hebben wij de nodige ervaring. Ook hebben wij een netwerk van geschikte verhuisbedrijven voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Verhuisbedrijf kosten

Belangrijk zijn de kosten voor verhuisbedrijven. De prijzen van een verhuizing: