Verhuiswagen huren

Bent u van plan om de gehele verhuizing of deze deels zelf te doen? Zelf verhuizen is een prima keuze en essentieel hiervoor is een verhuiswagen. De kans is groot dat u zelf geen verhuiswagen in het wagenpark heeft staan dus deze zal gehuurd worden. Een verhuiswagen huren is niet heel erg lastig. Er zijn diverse websites die u hierbij kunnen helpen. Alleen is het wel belangrijk om te weten waar op gelet moet worden wanneer u een verhuiswagen gaat huren. Wat voor rijbewijs is vereist en wat voor verschillende wagens zijn er.

Inventariseer voor het huren van een verhuiswagen

Een van de belangrijkste voorbereidingen is het inventariseren van de inboedel. Hoeveel m3 is er nodig om zo efficiënt mogelijk de spullen te vervoeren. Zo een inschatting is niet heel eenvoudig om te maken. Een goede tip hiervoor is om de inhoud van een doos te meten en daarna kijken hoeveel dozen er nodig zijn om alles in te pakken. Daarnaast moet er gekeken worden naar de ruimte die de meubels in beslag zullen nemen. Wanneer duidelijk is hoeveel inhoud nodig is kan er gekeken worden naar de inhoud van een verhuiswagen. Natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere keren te rijden als het over een korte afstand is.

Direct de verhuisdozen in de verhuiswagen laden

Het is bij een korte afstand overbodig om alles in 1 keer te vervoeren waardoor je een grote verhuiswagen moet huren. Dan is het beter om een kleinere verhuiswagen te huren en een aantal keer heen en weer te rijden. Hoe groter de afstand is des te meer het wenselijk is om zo min mogelijk keer heen en weer te moeten rijden. Bereken de totaalprijs mee voor de verschillende situaties. Reken hiervoor de huurprijs en het aantal kilometers wat totaal gereden gaat worden mee.

Wat komt er bij kijken?

Het klinkt heel erg gemakkelijk en voordelig om zelf een verhuiswagen te huren in plaats van een verhuisbedrijf in te schakelen. Het is wel degelijk goedkoper alleen houdt wel rekening met de extra tijd die het gaat kosten. De verhuiswagen zal moeten worden gereserveerd en opgehaald worden en natuurlijk aan het einde weer op tijd ingeleverd worden. Daarnaast zullen de spullen alsnog in de wagen moeten worden geladen. Hiervoor zult u mogelijk wat extra apparatuur moeten huren om zo de meubels gemakkelijk in te kunnen laden, denk aan:

  • Een steekwagen
  • Een traploper
  • verhuisdozen
  • verhuisdekens

Voor grotendeels van de verhuiswagens is het rijbewijs b voldoende, sowieso tot een inhoud van 20m3 is het mogelijk om met het rijbewijs b een verhuiswagen te huren. Natuurlijk zijn er grotere verhuiswagens waar een rijbewijs c nodig is, of het rijbewijs be wanneer het een combinatie is (aanhanger).

Vergelijk Direct!

Vergelijk verhuisbedrijf offertes

Gratis vergelijking van verhuisbedrijven uit uw regio! Binnen 1 minuut een besparing van 40% op de verhuiskosten

Vergelijk Direct!

Geschikte verhuiswagen vinden

Een geschikte verhuiswagen heeft dus voornamelijk met de inhoud te maken, de afstand die af te leggen is en het rijbewijs wat hiervoor vereist is. Waar zoek je zo een verhuiswagen? Een aantal landelijke verhuurders die verhuiswagens verhuren zijn:

Naast de landelijke partijen zijn er vaak ook genoeg lokale partijen die een verhuiswagen verhuren. Hierover hebben we geen informatie, maar dit kan zeker interessant zijn om uit te zoeken. Bij grotere partijen is het vaak wel een stuk makkelijker om informatie te vinden, zo kan het goed worden voorbereid.

Natuurlijk kunt u ook altijd eerst bij een verhuisbedrijf opvragen welke mogelijkheden er zijn. Geheel gratis kunt u kijken wat de prijzen zijn bij het gedeeltelijk uitbesteden van een verhuizing! Deze overwegingen kunnen mede te maken hebben met het budget.Veel tips voor tijdens de verhuizing, alsnog besloten om de verhuizing uit te besteden aan een professional. Zelf kende we geen verhuisbedrijf, gelukkig hebben we door middel van de gratis service een geschikt verhuisbedrijf leren kennen
Tim
Super eenvoudig om meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Door de eenvoud hebben wij binnen een minuut erg veel bespaard op de verhuiskosten. Bij een volgende verhuizing komen wij zeker terug voor een vergelijking
Robin
Zelf hadden we geen vervoer om de gehele inboedel te verhuizen. In plaats van 6 keer heen en weer te rijden hebben wij besloten om een verhuisbedrijf in te huren. Binnen een dag hadden wij contact met diverse verhuizers en is de verhuisdag soepel verlopen
Marjan
Over ons

Verhuis-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen bij het verhuizen. Zo zijn er verschillende tips die het verhuizen een stuk makkelijker maken. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Verhuis-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent verhuizen. Of u nou zelf de verhuizing regelt of het laat regelen. Gaat u als particulier verhuizen of is het een zakelijke verhuizing. Met allerlei soorten verhuizingen hebben wij de nodige ervaring. Ook hebben wij een netwerk van geschikte verhuisbedrijven voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Verhuisbedrijf kosten

Belangrijk zijn de kosten voor verhuisbedrijven. De prijzen van een verhuizing: