Verhuizen? Maak een verhuisplanning

Een verhuizing van het ene naar het andere adres kan vrij stressvol zijn. Niet alleen omdat u na de verhuizing in een nieuwe omgeving terecht komt, maar ook zeker omdat het verhuizen van de gehele inboedel simpelweg erg veel tijd, moeite en energie kost. Wilt u ervoor zorgen dat uw verhuizing vlekkeloos en zonder stress verloopt? Dan is het verstandig om een verhuisplanning te maken.

De verhuisplanning: een korte introductie

Een verhuisplanning is een complete planning voor zowel voor de verhuizing als tijdens en na de verhuizing. Zo plant u bij het maken van een verhuisplanning niet alleen wanneer u start met inpakken en wat u wanneer inpakt, maar ook hoe de dag van de verhuizing gaat verlopen en wat u moet doen als uw inboedel eenmaal op uw nieuwe adres gearriveerd is. In feite is het een compleet draaiboek voor de verhuizing, die u zowel voor, tijdens als na de verhuizing kan raadplegen om alles vlekkeloos en zonder stress te laten verlopen.

Het plannen van een verhuizing is cruciaal

Het belang van een verhuisplanning

Het maken van een verhuisplanning brengt diverse voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van het maken van een gedetailleerde verhuisplanning is dat u precies weet wat u moet doen en wanneer u dit moet doen en op deze manier goed voorbereid aan de verhuizing gaat beginnen. Dit kan ervoor zorgen dat de verhuizing niet alleen beter verloopt, maar dat de verhuizing ook minder stress met zich meebrengt. Heeft u geen idee wat u aan het doen bent tijdens de verhuizing, dan is het namelijk veel stressvoller om de gehele inboedel in te laden en naar een nieuw adres te brengen. Een ander voordeel van het maken van een verhuisplanning is dat de planning de kans kleiner maakt dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet bij het verhuizen. Dingen die u normaliter wellicht zou vergeten, zal u door de verhuisplanning niet over het hoofd zien. Hier heeft u niet alleen voor en tijdens de verhuizing profijt van, maar ook zeker na de verhuizing.

Meer dan alleen het plannen van de verhuizing

Naast de verhuizing die te wachten staat, komen hier vaak meerdere aspecten bij kijken. Veel van de onderdelen zijn terug te vinden op de checklist, denk aan het doorgeven van een adreswijziging. Alleen mogelijk nog een belangrijker onderdeel is de financiën. Zo zal er bij het zoek van een koopwoning een hypotheek geregeld moeten worden. De hoogte van de maximale hypotheek is hierin toch leidend. Neem hier goed de tijd voor en ontvang een uitgebreid advies van de specialisten, deze staan graag klaar om te helpen.

Bij het verhuizen van de huurwoning is het tevens belangrijk om de financiën goed op orde te hebben. Zo is er mogelijk borg terug te krijgen van de huidige woning en zal er nieuwe borg betaald moeten worden. Dit zijn zaken waarbij een planning net zo cruciaal is als bij de verhuizing zelf.

Het maken van een verhuisplanning

Het maken van een verhuisplanning lijkt misschien wat ingewikkeld, maar in feite is dit helemaal niet zo lastig. Volgt u de volgende stappen, dan weet u zeker dat u een goede planning maakt

  1. Verdeel uw verhuisplanning op in drie categorieën, namelijk voor de verhuizing, tijdens de verhuizing en na de verhuizing.
  2. Schrijf bij iedere categorie op wat u in ieder geval moet doen en wanneer u dit moet doen. Voor de verhuizing staat er bijvoorbeeld het inpakken van spullen in dozen per ruimte van uw huis, tijdens de verhuizing staat het effectief inladen van de ingepakte dozen op de planning en na de verhuizing ­gaat u aan de slag met het inrichten van de woning.
  3. Zoek naar voorbeelden van verhuisplanningen op internet en vul uw eigen planning op basis van deze voorbeelden aan


Veel tips voor tijdens de verhuizing, alsnog besloten om de verhuizing uit te besteden aan een professional. Zelf kende we geen verhuisbedrijf, gelukkig hebben we door middel van de gratis service een geschikt verhuisbedrijf leren kennen
Tim
Super eenvoudig om meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Door de eenvoud hebben wij binnen een minuut erg veel bespaard op de verhuiskosten. Bij een volgende verhuizing komen wij zeker terug voor een vergelijking
Robin
Zelf hadden we geen vervoer om de gehele inboedel te verhuizen. In plaats van 6 keer heen en weer te rijden hebben wij besloten om een verhuisbedrijf in te huren. Binnen een dag hadden wij contact met diverse verhuizers en is de verhuisdag soepel verlopen
Marjan
Over ons

Verhuis-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen bij het verhuizen. Zo zijn er verschillende tips die het verhuizen een stuk makkelijker maken. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Verhuis-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent verhuizen. Of u nou zelf de verhuizing regelt of het laat regelen. Gaat u als particulier verhuizen of is het een zakelijke verhuizing. Met allerlei soorten verhuizingen hebben wij de nodige ervaring. Ook hebben wij een netwerk van geschikte verhuisbedrijven voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Verhuisbedrijf kosten

Belangrijk zijn de kosten voor verhuisbedrijven. De prijzen van een verhuizing: