Gratis Vergelijken

Vergelijk Verhuizers

Bespaar tot wel 40% op de kosten

Gratis Vergelijken

Verhuistips, praktisch geld en tijd besparen!

De verhuistips die wij willen gaan bespreken zijn in 2 fases in te delen. De belangrijkste fase van de verhuizing is de voorbereiding. Hiervoor willen wij enkele tips meegeven waardoor u optimaal voorbereid bent. Door een goede voorbereiding is fase 2 een stuk gemakkelijker, namelijk de verhuisdag zelf. Wat kunt u verwachten van de verhuisdag? Maak gebruik van de ervaring die wij delen door middel van de verhuistips, zo komen er weinig verrassingen naar boven.

Door zelf zoveel als mogelijk in de hand te houden voelt alles meer onder controle. Enkel wees ook niet bang om de verhuizing uit handen te geven aan professionals. Een belangrijke verhuistip om hierin de juiste balans te vinden, geheel afhankelijk wat uw voorkeur heeft.

Zowel tijd en geld besparen op uw verhuizing

Wat leveren de verhuistips u op? Met behulp van de tips zult u vooral veel tijd besparen. Deze tijd is vooral bij een goede voorbereiding te winnen. Zo behoudt u het overzicht en kunt u op tijd inspelen op de acties die gedaan moeten worden. De kosten die bespaard kunnen worden zal voornamelijk zijn via een gratis vergelijking. Zoekt u een verhuisbedrijf dan is zo een gratis vergelijking echt een aanrader. Als u geen verhuisbedrijf hoeft in te schakelen is er alsnog een mogelijkheid om geld te besparen. Onderwerpen waar u geld op kunt besparen zijn:

 • Verhuisdozen
 • Verhuizers
 • Vervoer
 • Verhuisdekens

Daarnaast zijn er tips die u tijd kunnen besparen, denk hierbij aan:

 • Organisatie en planning
 • Inventariseren
 • Efficiënt inpakken

Naast het geld en tijd wat u kunt besparen, helpen deze verhuistips ook met het soepel verlopen van de verhuisdag. Dit voorkomt veel onnodige stress die vaak toch komt kijken bij een verhuizing.

Wat te doen bij verhuizen?

Wat staat je te wachten bij een verhuizing? Natuurlijk het inpakken van de spullen die mee naar de nieuwe woning gaan, deze kunnen op de verhuisdag vervoert worden in een verhuiswagen. Vervolgens zullen deze op locatie weer uitgepakt worden. Enkele kleine tips die u helpen op een spoedig verloop:

 • Label iedere doos, wat zit er in en naar welke kamer moet deze?
 • let bij het inladen op de volgorde. Wat er als eerst uit moet, zal er als laatste in gaan.
 • Zet de dozen bij het uitladen direct in de goede kamer, dit voorkomt gesleep.
 • Maak de slaapkamer als eerst gereed, of een andere alternatieve uitrust plaats. Zorg voor een kamer waar u even tot rust kunt komen zonder dat er overal verhuisdozen staan. Dit zorgt voor rust en organisatie.

Naast de inboedel zullen er ook nog andere zaken geregeld moeten worden. Denk hierbij aan zaken die moeten worden opgezegd bij de oude woning, aanvragen bij de nieuwe woning en de adreswijzigingen bij verschillende instanties.

Checklist verhuizen, top verhuistip!

Op internet zijn er veel checklisten te vinden. Zelf hebben wij de meest complete samengesteld en die delen wij graag met u. De verhuis checklist kunt u het beste uitprinten en deze met de pen afvinken. De checklist kunt u terug vinden op onze pagina die speciaal is ingericht voor de checklist verhuizen. Deze verhuistips zullen u helpen met allerlei soorten verhuizingen.

Checklist handig om te gebruiken bij het verhuizen

Zo een bovengenoemde checklist is eenvoudig te gebruiken. Zonder een checklist waar alles op staat, is de kans erg groot dat er puntjes vergeten gaan worden. Terwijl dit zo makkelijk te voorkomen is zou het erg zonde zijn. Kijk ook naar andere sites die checklisten aanbieden, het is onmogelijk om een algemene lijst te maken die voor iedereen 1 op 1 te kopiëren is. Een verhuistip is dan ook om te kijken op andere sites naar checklisten voor verhuizingen. Bekijk de lijst en stel de ultieme lijst voor u samen!

Tips voor studenten

Hierbij zal het lage budget vaak voorop staan, daarnaast gaat het vaak om een relatief kleinere verhuizing. Op het moment dat je voor het eerst op kamers gaat, zal er nog veel nieuw aangeschaft moeten worden. Er zal dus weinig verhuist worden. Het zal eerder een aantal keer op en neer rijden naar de IKEA betekenen. Voor een student die wel een aantal spullen gaat verhuizen hebben wij de volgende tips:

 • Gratis aanhanger gebruiken. Dit kan zowel bij diverse bouwmarkten zoals een gamma of praxis. Een goedkoop alternatief is wederom de IKEA die voor 15 euro 2 a 3 uur kan worden gehuurd.
 • Trommel een aantal studenten op uit het studentenhuis. Als beloning kan je ze op een kratje trakteren, zo maak je ook direct kennis en vrienden.
 • Alternatieve verhuisdozen scoren. Ga bij een supermarkt langs, na de kassa staan vaak lege dozen die gratis meegenomen kunnen worden. Let dan wel altijd even op de sterkte hiervan!

Natuurlijk zijn alle verhuistips die op deze pagina worden genoemd, ook voor een student van toepassing. Echter zal een student vaak even wat creatiever aan de slag moeten om zo voor vrijwel niets alles op kamers te krijgen.Veel tips voor tijdens de verhuizing, alsnog besloten om de verhuizing uit te besteden aan een professional. Zelf kende we geen verhuisbedrijf, gelukkig hebben we door middel van de gratis service een geschikt verhuisbedrijf leren kennen
Tim
Super eenvoudig om meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Door de eenvoud hebben wij binnen een minuut erg veel bespaard op de verhuiskosten. Bij een volgende verhuizing komen wij zeker terug voor een vergelijking
Robin
Zelf hadden we geen vervoer om de gehele inboedel te verhuizen. In plaats van 6 keer heen en weer te rijden hebben wij besloten om een verhuisbedrijf in te huren. Binnen een dag hadden wij contact met diverse verhuizers en is de verhuisdag soepel verlopen
Marjan
Over ons

Verhuis-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen bij het verhuizen. Zo zijn er verschillende tips die het verhuizen een stuk makkelijker maken. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Verhuis-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent verhuizen. Of u nou zelf de verhuizing regelt of het laat regelen. Gaat u als particulier verhuizen of is het een zakelijke verhuizing. Met allerlei soorten verhuizingen hebben wij de nodige ervaring. Ook hebben wij een netwerk van geschikte verhuisbedrijven voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Verhuisbedrijf kosten

Belangrijk zijn de kosten voor verhuisbedrijven. De prijzen van een verhuizing: