Een verhuisverzekering

Tijdens een verhuizing wordt uw complete inboedel naar een nieuw adres verhuisd. Dit is niet alleen veel werk, maar kan ook veel risico’s met zich meebrengen. Zo kunnen bepaalde meubelstukken van uw inboedel niet alleen beschadigd raken tijdens het verhuizen, maar is het ook mogelijk dat een item van uw inboedel tijdens de stressvolle verhuizing gestolen wordt. Wilt u zeker weten dat de schade van u uw beschadigde en/of gestolen inboedel tijdens een verhuizing terug kan krijgen van de verzekering? Dan dient u de controleren of u verzekerd bent tijdens uw verhuizing.

Wie verzekerd wil zijn tijdens de verhuizing om eventuele problemen met de verzekering te voorkomen, kan een verhuisverzekering afsluiten. Een verhuisverzekering is een verzekering die u specifiek afsluit voor de periode dat u van het ene naar het andere adres verhuist en die voorkomt dat u te maken krijgt met hoge kosten door beschadigingen en/of diefstal. Er zijn drie soorten verhuisverzekeringen die u kunt afsluiten als u gaat verhuizen met behulp van een verhuisbedrijf en deze verzekeringen worden in dit artikel verder beschreven.

Verhuisverzekering afsluiten hoeft niet altijd, soms zit het bij een verhuisbdrijf inbegrepen

Garantiecertificaat Erkende Verhuizer

Het Garantiecertificaat Erkende Verhuizer verzekert uw inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van wel 100.000 euro. Binnen de Nederlandse grenzen bent u all-risk verzekerd met deze verhuisverzekering, wat betekent dat door uzelf aangebrachte schade aan uw inboedel ook vergoed wordt. Het bedrag dat uitgekeerd wordt bij beschadigde en/of gestolen spullen tijdens de verhuizing, is altijd gebaseerd op de nieuwwaarde van uw spullen. Het Garantiecertificaat Erkende Verhuizer wordt enkel als verhuisverzekering aangeboden door verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij het keurmerk Erkende Verhuizer.

De all-risk verhuisverzekering

De all-risk verhuisverzekering wordt vaak aangeboden door internationale verhuisbedrijven omdat u bij internationale verhuizingen vaak geen beroep kan doen op de aansprakelijkheid van de verhuizer. Sluit u een all-risk verhuisverzekering af, dan bent u verzekerd tegen diefstal, beschadigingen en vermissingen van spullen die bij uw inboedel horen. Zeker als u naar het buitenland gaat verhuizen en problemen met de verzekering wil voorkomen, wordt aangeraden om deze verhuisverzekering af te sluiten. Het maakt de verhuizing iets duurder, maar zorgt er wel voor dat eventuele schade, diefstal of vermissingen gedekt zijn.

De standaard verhuisverzekering

Tot slot is er nog de standaard verhuisverzekeringen. Zijn verhuisbedrijven niet aangesloten bij het keurmerk van de Erkende Verhuizer voor het Garantiecertificaat Erkende Verhuizer, dan kunt u deze standaard verhuisverzekering afsluiten. Het enige nadeel van de standaard verhuisverzekering is dat het eigen risico bij deze verzekeringen vaak hoger ligt. In sommige gevallen kan het ook zo zijn dat door uzelf aangebrachte schade niet vergoed kan worden door de verzekering, waardoor de standaard verhuisverzekering niet voor iedereen de uitkomst biedt bij problemen bij het verhuizen. Het zal namelijk de verhuiskosten omhoog halen. Om te achterhalen wat de voorwaarden van de standaard verhuisverzekering bij uw verhuizer precies zijn, wordt aangeraden om deze goed door te lezen. Bent u het niet eens met de voorwaarden, dan kunt u wellicht beter een andere verhuizer inhuren om uw verhuizing voor u te regelen.Veel tips voor tijdens de verhuizing, alsnog besloten om de verhuizing uit te besteden aan een professional. Zelf kende we geen verhuisbedrijf, gelukkig hebben we door middel van de gratis service een geschikt verhuisbedrijf leren kennen
Tim
Super eenvoudig om meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Door de eenvoud hebben wij binnen een minuut erg veel bespaard op de verhuiskosten. Bij een volgende verhuizing komen wij zeker terug voor een vergelijking
Robin
Zelf hadden we geen vervoer om de gehele inboedel te verhuizen. In plaats van 6 keer heen en weer te rijden hebben wij besloten om een verhuisbedrijf in te huren. Binnen een dag hadden wij contact met diverse verhuizers en is de verhuisdag soepel verlopen
Marjan
Over ons

Verhuis-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen bij het verhuizen. Zo zijn er verschillende tips die het verhuizen een stuk makkelijker maken. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Verhuis-Feitjes.nl een complete site voor alles omtrent verhuizen. Of u nou zelf de verhuizing regelt of het laat regelen. Gaat u als particulier verhuizen of is het een zakelijke verhuizing. Met allerlei soorten verhuizingen hebben wij de nodige ervaring. Ook hebben wij een netwerk van geschikte verhuisbedrijven voor u. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

Verhuisbedrijf kosten

Belangrijk zijn de kosten voor verhuisbedrijven. De prijzen van een verhuizing: